torsdag 9 december 2010

[ meningslösa funderingar ]

Idag har jag varit hos tandläkaren och lagat ett hål. Hon sa att det var så djupt att lite till och jag hade behövt att rotfylla. Puh! Hon slipade även till mig söndergnisslade tänder.

Iallafall, när man ligger och väntar där i stolen så börjar tankarna snurra. Den där salivsugarrn, varför är den krullad? Den ser liksom ut som en sån där lakritssnurra, fast vit. Varför just den formen?

Varför pratar tandläkarna i gåtor med varandra? Man kan nästan tro att de planerar att göra något som de inte förberett en på. Bara så att det ska låta bra liksom.

Sen en fråga som jag ställer mig varje gång jag är hos tandläkarn, och som jag tror vi alla ställer oss. Varför pratar de med en och ställer massa frågor när man har hela munnen full med bomull och slemsugande slangar?

3 kommentarer:

 1. Emelie! Jag undrar också om snurran. har funderat och funderat men inte kommit fram till åt bra...
  Samma sak är det ju hos Gynekologen. Där funderar man mycket minsann. Fast de försöker få in tankarna på annat håll genom att sätta natursköna bilder i taket. men det vet vi väl alla - inte funkar?! haha.. :D

  SvaraRadera
 2. jag har ju fått lustgas ett par gånger när jag har varit hos tandläkaren. skulle inte säga att det knockade mig lika bra som ett lugnande piller, men hur som. jag låg och tittade upp i taket på planchen, där det var skog och någon papegoja i hörnet. rätt som det var åkte jag rutschkana (som egentligen var stora blad) med lejon, zebror och andra exotiska djur. en synnerligen märklig upplevelse. det var faktiskt lite av en besvikelse när jag klev ur lustgas-dimman, för jag hade ju roligt. hos tandläkaren!!

  /annelie

  SvaraRadera
 3. Jag skulle tro att salivsugarn är krullig för att den ska sitta kvar i munnen utan att farbror doktorn ska behöva hålla i den

  =)

  SvaraRadera